бул. Кукленско шосе 15
Пловдив,
България
24.7586835
42.1195524
UserLikes
Име:

ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР

Адрес: Пловдив, бул. Кукленско шосе 15
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.dragomir.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Вина - производство
Дейност:

Винарна

Ключови думи: вино, винарско, имение, драгомир, winery
  • catalog.bg
  • ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР

Галерия


ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР ВИНАРСКО ИМЕНИЕ ДРАГОМИР


Сподели във Facebook






За нас

Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки.

В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти, подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента.

Вината, които произвежда младия екип на винарната са основно купажни, получени от гроздето на добре селектирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно от тях.

Общото количество произвеждано вино за дадена година е 60000 бутилки.

Партидите на отделните марки вина са с лимитирани количества и се бутилират еднократно, като някои от тях са само за ценители. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене, като за най-елитните партиди съзряват в бутилка 12 месеца.

Надяваме се и Вие да намерите Вашето вино при нас!

Всички, които си задават въпросите – как се произвежда виното, от кого, къде ферментира, в какви съдове отлежава, колко големи са бъчвите, как да се науча да дегустирам, могат да намерят отговора, ако посетят мини варианта на Винарско имение Драгомир в Пловдив. Информацията ще им бъде предоставена от самите собственици на винарната, които са създателите на вината. В приятната остановка на дегустационната зала, с чаша в ръка може да се проследи и целия технологичен процес на превръщането на гроздето във вино.

Посещението във винарната може да се съчетае и с разходка и обиколка на Стария Пловдив, без дори това да отнеме време, защото ще са ви нужни само няколко минути. По желание на гостите може да се подходи към индивидуално изпълнение на програмата за дегустация. Залата може да се използва за тим билдинги, частни партита, презентации на фирми. Максимален капацитет на седящи гости: 20 човека.

Нека заедно да превърнем дегустацията на виното в удоволствие!

 
Открийте ни в Google+