бул. Цариградско шосе 2
София,
България
23.3548777999999
42.6770761
UserLikes
Име: ВИНАРСКА ИЗБА ПАМИДОВО
Адрес: София, бул. Цариградско шосе 2
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.pamidovo.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Вина - производство
Дейност:

Производство на вино, аперитиви, ракия

Ключови думи: бели вина, бяло вино, тракийско вино, каберне совиньон, карабунарска гроздова

За нас

Винарската изба Памидово е изградена на площ от 40 дка. Избата е тип шато, заобиколено от лозя с производствена база, оборудвана с най-съвременните съоръжения за винопроизводство по модерния и класически способ за ферментация, обработка, стабилизация и бутилиране на вино. Винарска изба Памидово е със собствени лозя на площ от 1600 дка, разположени в землищата на с. Памидово, с. Величково и с. Росен – район богат на древна традиция във винарството, която датира от 4 000 години.


Сортовете са Каберне Совиньон, Мерло, Мавруд, Сира, Саперави, Пино Ноар, Памид, Пино Шардоне, Мускат Отонел и Мускат Александрийски.
Почвено климатичните условия са особено подходящи за отглеждане на винени сортове грозде. Мекият климат и многото слънчеви дни позволяват на гроздет

ВИНАРСКА ИЗБА ПАМИДОВО
о да натрупа захарност над 23 % при много добър баланс между киселини и багрилна материя , предпоставка за получаване на уникални, с характерна за района индивидуалност вина и виноматериал за дестилация.


Родовитостта на сортовете се контролира съгласно Европейските изисквания за производство на грозде за винифициране на висококачествени вина. Изба Памидово разполага с уникална система за ферментация тип Ганимед с компютърно управление и висок технологичен контрол.


Виното се бутилира на линия за студено стерилно бутилиране. Основната част от вината отлежават в бъчви от български, американски и френски дъб, а дестилатите - в дъбови и акациеви бъчви. Обемът на производство е 2 000 000 литра годишно, при използване на цикличност на ферментационния капацитет.

 
Открийте ни в Google+